HTML

Mercedes

A luxusautók királya. Mely nemcsak múlttal, de jövővel is rendelkezik! Mercedes, nem csak autó, életstílus!

Friss topikok

Archívum

S-classic

2011.12.10. 07:55 Mecsó

 

A Mercedes-Benz S600 Guard különlegesen páncélozott és speciális biztonsági berendezésekkel ellátott páncélautó. A 2006. október 16-án Stuttgartban bemutatott legújabb verziójú S600 Guard a Mercedes-Benz S-osztály (W221) meghosszabbított padlólemezére épülő modell. Az S Guard modellek specifikuma, hogy a nagy múltú autógyár, a Mercedes-Benz saját fejlesztésű és gyártású különlegesen páncélozott biztonsági autója. A Mercedes-Benz S600 Guard menetteljesítményét egy továbbfejlesztett tizenkét hengeres biturbó motor szolgáltatja, amelynek teljesítménye 517 LE. Az előkelő vevőkörre tekintettel a Mercedes olyan kényelmi felszerelésekkel látta el a járművet, mint telefon, fax, internet és TV/DVD-lejátszó beépített monitorokkal.

A Guard modellek specifikuma, hogy nem utólagos páncélozással készíti a gyártó, hanem a gyártás első pillantától fogva alakítják úgy az egyes karosszériaelemeket, hogy azok megfeleljenek a magas szintű biztonsági elvárásoknak, azaz bizonyos szerkezeti elemek eleve pánclélozottan kerülnek a karosszériába. A különleges páncélozási eljárásból adódó jelentős súlytöbblet következtében komoly gondot fordítanak – az egyébként csak és kizárólag válogatott munkatársakkal dolgozó páncélautóüzemben – olyan elemek megerősítésére is, amelyeknek vészhelyzet esetén így sokkal nagyobb terhelést kell elviselniük.

A gyártó a leendő vásároló, illetőleg annak sofőrje részére, a gépjármű átadását megelőzően egy vezetéstechnikai tréninget is szolgáltat a sindelfingeni tanpályán, ahol szinte az összes felmerülő vészhelyzetet szimulálni képesek azzal felékészítve a sofőrt a legváratlanabb helyzetek optimális kezelésére.

 

Szólj hozzá!

Címkék: s600 s classic mercedes benz guard páncélüveg w221 guard

A bejegyzés trackback címe:

https://mercedes-benz.blog.hu/api/trackback/id/tr693452724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása